dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres organitza amb èxit el campionat d’Espanya de vela de la classe 420

vela_280x87.jpgEl Club Nàutic El Balís de Llavaneres ha organitzat amb èxit, aquesta Setmana Santa, el Campionat d’Espanya de Vela de la Classe 420. Catalunya ha aconseguit classificar a més regatistes entre els 20 primers.

El Club Nàutic El Balís de Llavaneres ha organitzat amb èxit, aquesta Setmana Santa, el Campionat d’Espanya de Vela de la Classe 420. Catalunya ha aconseguit classificar a més regatistes entre els 20 primers.

95 embarcacions

Les 95 embarcacions participants en la final van sortir de port als volts de les onze del matí del divendres 10 d’abril, aprofitant les bones condicions de vent del dia, que van permetre disputar les proves ajornades els dos dies anteriors.

Jornada emocionant

Segons informa l’organització, va ser una jornada molt emocionant, ja que tots els regatistes buscaven classificar-se entre els 15 primers per poder participar en els campionats europeus i mundials que es disputaran aquest proper estiu.

Guanyadors absoluts

Els guanyadors absoluts del campionat van ser Nicolás Rodríguez i Sergio Crespo (RCN Vigo – Liceo Casino Villagarcia), amb uns parcials de OCS-1-5-5-2-1-1 i 15 punts. Els van seguir els canaris Jorge Martínez i Tomás Ugalde a tan sols 1 punt de distància; i amb 17 punts, en el seu primer campionat d’Espanya, Jordi Xammar i Joan Herp (CN Masnou) van aconseguir la primera posició en la categoria juvenil i la tercera en la classificació absoluta. David Omedes i Carles Gallart (CV Palamós – CN Premià) , líders fins a l’última prova no van poder guanyar el campionat a causa d’un trencament de la vela major, i es van haver de conformar amb la quarta posició.

Dos títols per a Catalunya

Les primeres classificades en categoria femenina van ser Carlota Masana i Ana Lobo (CN Vilassar – CN Sevilla), que van ser vuitenes en la general. En categoria juvenil, les millors van ser Bàrbara Cornudella Ravetllat i Sara López Ravetllat, del CN El Balís, el club amfitrió.

Satisfacció

Per la seva banda, l’organització del campionat ha agraït l’actuació de tot el personal tècnic de la regata que "ha estat al més alt nivell durant tota la competició: comitès, jutges, medidors, oficina de regata, salvament, marineria i la resta del personal del club".

per Redacció | Ramon Texidó | Foto:  cnelbalis.com

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris