dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres ‘pacifica’ la cruïlla del monument al Cardenal per a reduir accidents

cruilla_llavaneres_280x87.jpgJa estan en marxa les obres per pacificar la cruïlla del monument al Cardenal Vives i Tutó i recuperar el doble sentit de circulació.

nova_cruilla_800x600.jpgJa estan en marxa les obres per pacificar la cruïlla del monument al Cardenal Vives i Tutó i recuperar el doble sentit de circulació.

Seguretat

La Diputació de Barcelona té en marxa, a instàncies de l’Ajuntament de Llavaneres, la reforma d’aquesta cruïlla, un punt força problemàtic de la xarxa viària ja que hi conflueixen l’avinguda de Sant Andreu i el passeig de la Mare de Déu de Montserrat. La solució final passa per construir una plataforma elevada que pacifiqui el trànsit, permeti recuperar el doble sentit de circulació per als vehicles que baixen per Mare de Déu de Montserrat, garantint així la seguretat dels vianants.

Plataforma elevada

Segons informa el consistori, després de molts estudis sobre el terreny, "els tècnics han valorat que la millor opció per pacificar aquest punt viari és construir-hi una plataforma elevada que obligui els vehicles a reduir la velocitat al seu pas per aquesta cruïlla". Malgrat aquesta decisió final, en un primer moment es va valorar la possibilitat de construir una rotonda però els tècnics la van descartar per falta d’espai.

Reduir accidents

Es tracta d’una solució tècnica que ajudarà a reduir accidents ja que és una intersecció de dues vies principals d’entrada i sortida del municipi. Els vehicles que baixin pel passeig de la Mare de Déu de Montserrat per enllaçar amb l’avinguda de Sant Andreu trobaran un senyal d’aturada, des d’on tindran màxima visibilitat amb els dos sentits de circulació. La plataforma també permetrà garantir la seguretat dels vianants, per als quals es dibuixaran dos passos, un a cada banda. Aquesta actuació també permetrà que el trànsit viari deixi de concentrar-se davant del Casal de Llavaneres, ja que el passeig de la Mare de Déu de Montserrat recupera el doble sentit de circulació.

Punt problemàtic

El cost de les obres, que està executant l’empresa Eurocatalana, estan finançades íntegrament per la Diputació de Barcelona. Es tracta d’una millora que el consistori ha demanat insistentment a la Diputació, que és la titular de la via. En paraules de l’alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, es tracta d’aplicar el "sentit comú" en un dels punts viaris més problemàtics del municipi.

per Redacció | Foto: Aj.Llavaneres

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris