dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres prepara un dispositiu d’emergències davant la possible arribada de la taca de gasoil

platja_280x87_14.jpgL’Ajuntament i la Policia Local de Llavaneres han muntat un dispositiu d’emergències per preparar-se davant la possible arribada a la platja del municipi de la taca de gasoil procedent de l’embarcació enfonsada dissabte passat davant la costa de Mataró.

L’Ajuntament i la Policia Local de Llavaneres han muntat un dispositiu d’emergències per preparar-se davant la possible arribada a la platja del municipi de la taca de gasoil procedent de l’embarcació enfonsada dissabte passat davant la costa de Mataró.

Emergència

El pla d’emergències s’ha organitzat arran de l’avís del Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) on s’adverteix que la taca s’està desplaçant cap a Llavaneres. Fins al moment, el fuel no és visible des de la costa però, segons les darreres informacions, ja es troba davant la zona de la Marinada i de Pins Mar, a tocar del terme de Mataró.

Supervisió de la zona

En aquest pla d’emergències hi prenen part, a més d’alcaldia, les àrees de Medi Ambient, Sanitat, la Brigada Municipal i la Policia Local. En aquests moments, la feina principal consisteix en la supervisió de la zona, per tal d’actuar ràpidament en el cas que la taca s’acosti a les platges. Per la seva banda, la Policia Local ha intensificat la vigilància en el litoral i ha demanat la col·laboració dels restaurants situats en aquest punt, per tal que avisin en cas que vegin que la taca de gasoil s’acosta a la platja. Així mateix, s’ha preparat un pla d’actuació per si el fuel arriba a la costa, preveient la possibilitat que pugui arribar a la sorra o a les roques.

Bandera vermella

Segons informa el consistori, en els dos supòsits "es comptaria amb l’actuació urgent d’una empresa local especialitzada en transports i excavacions, amb qui ja s’ha contactat per donar les instruccions pertinents". A més d’organitzar la neteja urgent de la platja, el gabinet municipal d’emergències, d’acord amb l’alcalde, Bernat Graupera, ha decidit que si el gasoil arriba a la costa, immediatament la platja es tancaria a l’accés dels banyistes. De moment, ja hi ha la bandera vermella que prohibeix el bany.

Notícies relacionades:

Activen novament el Pla d’emergències per l’aparició de noves taques de gasoil a Mataró i Llavaneres

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris