dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres redueix les taxes municipals per adequar-les a l’IPC real

ajuntament_de_sant_andreu_de_llavaneres_280x87.jpgEl ple de l’Ajuntament de Llavaneres va aprovar dimecres 4 de març reduir la pujada de les taxes municipals del 2009 a l’IPC real, actualment fixat en un 1,5%.

El ple de l’Ajuntament de Llavaneres va aprovar dimecres 4 de març reduir la pujada de les taxes municipals del 2009 a l’IPC real, actualment fixat en un 1,5%.

Previsions 2009

Segons la Regidoria d’Hisenda, en el moment de l’aprovació dels tributs, en el ple del 29 d’octubre de 2008, la previsió del departament situava l’increment de l’IPC per al 2009 en un 5%, índex que s’ha reduït notablement en els darrers mesos.

Recessió econòmica

Segons els responsables municipals, "la mesura té com a objectiu fer costat a les famílies de la població", en aquest moment de forta recessió econòmica. La intenció és que els nous increments de les taxes es puguin aprovar en el proper ple municipal.

Moció del PP

Per la seva banda, l’alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, va assenyalar que comparteix plenament l’esperit de la proposta, es va debatre dimecres passat en el ple municipal arran d’una moció del PP, i, de fet, va convidar tots els grups municipals a pactar conjuntament quin índex es prendrà com a referència de cara a l’any que ve.

Caiguda en picat

Segons Graupera "la voluntat del govern municipal en el moment d’aprovació dels tributs no va ser el de pujar els impostos, sinó d’actualitzar-los". Per l’alcalde "Ningú no podia pensar que després l’IPC cauria tan en picat com ho va fer", va concloure.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris