divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Lliuren els premis als treballs de recerca d’alumnes del Tecnocampus Mataró-Maresme

pemis_engini_i_inici_de_vol_a_mataro_280x87.jpgLa Nau Gaudí de Mataró va acollir ahir dimecres l’acte d’entrega dels premis que organitzen les dues escoles universitàries que formen part del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme.

pemis_engini_i_inici_de_vol_a_mataro_800x600.jpgLa Nau Gaudí de Mataró va acollir ahir dimecres l’acte d’entrega dels premis que organitzen les dues escoles universitàries que formen part del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme.

Dues escoles

En el cas de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT), s’han lliurat els premis Enginy; els premiats són alumnes de batxillerat de diversos centres de Mataró pels treballs de recerca realitzats. Per altra banda, en el cas de l’Escola Universitària del Maresme (EUM), es tracta de treballs d’alumnes de cicles formatius de grau superior. En tots dos casos els premiats rebran una beca per cursar gratuïtament el primer curs de la carrera que triïn d’entre les que ofereixen els dos centres, i que a partir del curs vinent estan ja totalment adaptades a l’Espai Europeu d’Educació Superior.

Premis Enginy

El jurat dels Premis Enginy ha avaluat un total de 7 treballs, i degut a l’alta qualitat dels treballs ha acordat premiar-ne un total de cinc i atorgar un premi especial a un sisè. Entre els aspectes que s’han valorat i puntuat dels treballs presentats cal destacar la creativitat a l’hora d’idear un nou producte, l’originalitat de la proposta i la capacitat per presentar els projectes d’una manera concreta i clara. Els treballs presentats són aplicacions de les tecnologies per aportat solucions en l’àmbit de productes audiovisuals o els serveis per a persones amb dependències, entre altres.

Premi Inici de Vol

Pel que fa al premi Inici de Vol s’han avaluat fins a 9 treballs de diversos centres. En aquest cas el jurat ha premiat en solitari un dels treballs per la seva alta qualitat. Es tracta del projecte presentat per Alberto Fossas García i Xavier Martínez Gámiz, de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. En el cas d’aquests premis hi ha hagut un reconeixement especial per al tutor del treball, Joan Piqué Mendoza, i pel centre, al qual s’ha lliurat un lot de llibres d’economia i turisme.

Lloguer de bicicletes

Electro-Bike Mataró, la proposta guanyadora del premi Inici de Vol de l’EUM, planteja la creació d’una empresa mataronina que s’encarregaria de gestionar el servei públic de lloguer de bicicletes. El servei el formarien un total de 180 unitats, repartides en 12 estacions adaptades a aquest tipus de vehicle, i situades en 12 punts molt estratègics de la ciutat de Mataró. Per fer-se’n una idea, és un servei similar al "Bicing" que hi ha a Barcelona o a Saragossa, però amb l’afegit que incorpora com a proposta de valor que les bicicletes tindrien adaptat un motor elèctric d´assistència per tal que l’esforç a l’hora de pedalar fos menor.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris