dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Lluïsa Garcia

lluisa_garcia_100x100.jpgLluïsa Garcia és professora de Llengua i Literatura Castellana. El que més li agrada de la seva feina és el contacte amb els joves. Es considera pacifista i admira la gent que és capaç de fer el món una mica millor.

lluisa_garcia_100x100.jpgLluïsa Garcia és professora de Llengua i Literatura Castellana. El que més li agrada de la seva feina és el contacte amb els joves. Es considera pacifista i admira la gent que és capaç de fer el món una mica millor.

A què es dedica professionalment?
Sóc professora de Llengua i Literatura Castellana.

I què li agrada més de la seva feina?
El contacte amb els joves, aprenc molt d’ells.

I menys?
La burocràcia. Els canvis constants de les lleis d’educació a què ens sotmeten els polítics.

Però la seva afició, en realitat, és…
Ensenyar és el que sempre he volgut fer.

Com a persona, com es definiria?
Alegre, sensible i senzilla, una mica manaria,  però procuro sempre predicar amb l’exemple.

Llibre, pel·lícula i música preferida?
El meu escriptor preferit des de jove ha estat Milan Kundera i la seva novel·la ‘La insostenible lleugeresa de l’ésser’,  el llibre que més cops he llegit. També haig de dir que m’agrada molt la poesia i Lorca i el seu Romancero gitano no deixen mai d’emocionar-me.
Pel·lícules, ‘El gran dictador’ i ‘Deseando amar’. I de músic, per dir-te un dels molts favorits, Beatles, Leonard Cohen, Bruce Springsteen … però tinc, igual que amb els llibres i el cinema, una llista llarga.

L’esport que li agrada més és…
Ehem… Caminar, fer senderisme.

Si tingués poder polític, què seria el primer que canviaria?
La política. Donaria molt de pes a la participació de la ciutadania. Consultes, referèndums, iniciatives populars…

I si tingués molts diners, què en faria?
Els gastaria, segur! No he tingut mai somnis de tenir molts diners però, si arribessin algun dia, viatjaria molt, treballaria poc i repartiria, això sí que ho tinc clar.

Quin ús fa de les noves tecnologies tant professional com personalment?
No sóc una fanàtica de les noves tecnologies però les faig servir diàriament, per treballar i per gaudir també. Crec que se n’ha de fer un ús responsable perquè tenen tant de poder, són tant llamineres que, per exemple, podria passar-me hores davant l’ordinador sense fer res de bo.

Un fet històric que l’hagi impressionat especialment?
Dels que he viscut amb coneixement del què passava, la caiguda del mur de Berlín. Trencar murs em fa creure que encara és possible un mon millor. El Maig del 68 em va agafar molt petita, però he tingut molts somnis inspirats en aquells moments.

lluisa_garcia_800x600.jpgQui és el seu heroi o la seva heroïna i per què?
Sóc pacifista, admiro la gent que és capaç de fer el món una mica millor amb el seu exemple i la seva paraula com ara Gandhi.

En una amistat què és el que valora més?
La sinceritat i la fidelitat.

I en una parella?
Igual.

Per què li agrada viure al Maresme?
M’agrada?  Sí, m’agrada molt. Jo vaig triar viure al Maresme per la combinació platja i muntanya, la proximitat amb Barcelona, la tranquil·litat del poble on visc…

I què hi troba a faltar?
Activitat cultural i participació. Jo sóc d’un poble d’interior i allà la gent participa molt en tot el que es programa al municipi. Sempre m’ha costat entendre que a Pineda la gent surti poc a gaudir del que es programa.

Quins projectes té per endavant?
Ser millor persona (és un repte diari) i continuar treballant amb GONG per tal de fer realitat un altre Somriure l’any que ve.

I riure, riure molt.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris