diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Malgrat de Mar aplica noves tarifes en el rebut de l’aigua domèstic per incentivar l’estalvi

consum_aigua_280x87_02.jpgL’Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar el mes de desembre passat una modificació de les tarifes del rebut de l’aigua i l’establiment d’uns trams de consum perquè pagui qui en consumeixi més.

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va aprovar el mes de desembre passat una modificació de les tarifes del rebut de l’aigua i l’establiment d’uns trams de consum perquè pagui qui en consumeixi més.

Rebut trimestral

D’una banda, també s’ha començat a aplicar trimestralment el cànon de l’aigua, que recapta l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Rebut trimestral

La proposta, que va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals, estableix una modificació de les tarifes del rebut de l’aigua i l’establiment d’uns trams de consum amb l’objectiu d’incentivar l’estalvi d’aigua a partir del rebut d’aquest mes d’abril, corresponent al primer trimestre d’enguany. D’aquesta manera, segons informa el consistori, pagarà més qui consumeixi més aigua. Tot i això, s’han establert uns consums diferenciats per a famílies nombroses.

Trams de consum

Concretament, s’ha establert una quota fixa de servei de 13,50 euros i un primer tram d’1 a 24 metres cúbics a 0,6 euro/m3, un segon tram de 25 a 33 m3 a 1,10 euro/m3 i un tercer tram de més de 33 m3 a 1,80 euro/m3. En el cas de famílies nombroses el segon tram és de 25 a 50 m3 cúbics i el tercer, a partir de 51.

Aforaments domèstics

Per altra part, pel que fa a aforaments domèstics, s’està incentivant passar el contracte a un comptador de 13 mm domèstic per reduir també el cost del rebut de l’aigua. L’empresa concessionària del servei d’aigua a Malgrat, Aigües Potables de Malgrat de Mar, ha començat a informar d’aquestes modificacions de les tarifes en el rebut d’aquest mateix mes.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris