dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Malgrat de Mar incorpora fotografies obliqües al seu web de mapes històrics

fotografia_oblicua_malgrat_de_mar_280x87.jpgEl servei web de mapes històrics de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha incorporat 21 fotografies obliqües dels anys 1961, 1975, 1991 i 2009 que permeten tenir una perspectiva espacial dels mapes.

fotografia_oblicua_malgrat_de_mar.jpgEl servei web de mapes històrics de l’Ajuntament de Malgrat de Mar ha incorporat 21 fotografies obliqües dels anys 1961, 1975, 1991 i 2009 que permeten tenir una perspectiva espacial dels mapes.

Fons fotogràfic

El Servei d’Informació Geogràfica és l’impulsor d’aquesta iniciativa que segueix els treballs fets per la Biblioteca Nacional d’Escòcia. La darrera ampliació del fons ha estat possible gràcies a l’aplicació del programari informàtic del Centre d’Anàlisi Espacial Avançat de la University College de Londres conjuntament amb el material fotogràfic facilitat per l’Arxiu Municipal.

Perspectiva espacial

El nou apartat del servei web de mapes és "Fotografia obliqua" i consta de 21 fotografies panoràmiques d’alta resolució dels anys 1961, 1975, 1991 i 2009. Segons informen fonts municipals, aquest tipus de fotografies proporcionen un efecte visual que facilita a moltes persones relacionar la perspectiva espacial amb els mapes. Així mateix, són la base per a l’assistència en treballs de subsanació de discrepàncies cadastrals i de seguiment de variacions temporals en llicències d’obra. D’altra banda, permeten destacar punts d’interès i d’atractiu turístic del poble i, també ofereixen informació de valor per a projectes de planificació territorial.

Projecte pioner

Aquest servei es va posar en marxa el passat 6 de juliol. Segons les darreres estadístiques durant el mes de juliol, el servei va rebre 756 visites i es van visitar un total de 2.365 pàgines d’aquest treball pioner que permet visualitzar cartografia històrica d’alta resolució del municipi. Aquestes dades també indiquen que el servei ha rebut consultes des de 15 països diferents d’arreu del món. Amb la darrera incorporació, el servei web de mapes històric de Malgrat consta actualment de 15 mapes de Cartografia històrica, 7 de Cartografia temàtica, 18 fotografies aèries verticals i les esmentades 21 fotografies aèries obliqües.

per Redacció | Foto: Aj.Malgrat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris