divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Manifestació a Calella contra la guerra a la Franja de Gaza

concentracio_per_la_pau_a_calella_280x87.jpgCalella ha acollit aquest dissabte a la tarda una concentració, convocada per la comunitat musulmana de la ciutat, demanant la fi de la guerra entre Israel i el grup armat Hamas.

concentracio_a_calella_800x600.jpgCalella ha acollit aquest dissabte a la tarda una concentració, convocada per la comunitat musulmana de la ciutat, demanant la fi de la guerra entre Israel i el grup armat Hamas.

Manifest

Durant l’acte, que s’ha celebrat davant l’Ajuntament, el públic assistent – unes 300 persones – ha cridat consignes contra les hostilitats d’Israel a la Franja de Gaza, han demanat la pau a la zona i el suport d’Europa amb la població palestina. La concentració ha finalitzat amb la lectura d’un manifest exigint "la retirada de les tropes invasores i la fi dels atacs aeris contra la població" (veure vídeo) .

Guerra sense pal·liatius

Fins al moment, l’ofensiva israeliana a la franja de Gaza ha causat la mort de més 1.100 persones. La Creu Roja Internacional ha denunciat aquesta guerra sense pal·liatius" en la qual més de la meitat de les víctimes són dones i nens. Davant aquesta tragèdia, les comunitats musulmanes del Maresme han decidit unir-se per demanar a la ciutadania de la comarca que exigeixin públicament la fi d’aquests atacs indiscriminats que estan causant tantes morts i ferits, especialment entre la població civil.

Treva unilateral

D’altra banda, aquest mateix dissabte Israel ha declarat una treva unilateral a Gaza que de moment ha estat rebutjada per Hamas perquè, segons aquesta organització, l’alto el foc no implica la retirada de l’exèrcit israelí.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto i vídeo: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris