dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Marina Geli inaugura la Unitat de Salut Mental de l’Hospital i el nou CAP de Mataró

hospital_de_mataro_280x87_05.jpgLa consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, inaugura avui a Mataró la Unitat d’hospitalització d’aguts de Salut Mental de l’Hospital i el nou CAP de La Llàntia.

La consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, inaugura avui a Mataró la Unitat d’hospitalització d’aguts de Salut Mental de l’Hospital i el nou CAP de La Llàntia.

Nova unitat

El Consorci Sanitari del Maresme ha posat en marxa la nova unitat de salut, amb una capacitat màxima de 54 llits, que donarà servei a una població de més de 400.000 persones de la comarca. La nova unitat substitueix els llits que actualment estaven situats dins l’Hospital mataroní. En aquesta primera etapa s’habilitaran 30 llits d’adults i 6 llits infantojuvenil, i la resta de llits s’instal·laran, d’acord amb les necessitats assistencials, en una segona etapa que finalitzarà l’any 2011.

Innovacions

La nova àrea incorpora les darreres innovacions tecnològiques com la prescripció mèdica, història clínica i administració de medicació informatitzades, a més de posar un especial èmfasi en els sistemes de seguretat i en la recerca de la màxima comoditat pels pacients.

El CAP La Llàntia

D’altra banda, Marina Geli, acompanyada per l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, inauguraran per la tarda el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) La Llàntia, que es va posar en marxa dilluns passat a la confluència del carrer Verge de Guadalupe i de la Boixa del municipi.

Equipament

Aquest nou equipament està preparat per atendre una població d’uns 10.000 habitants, en un barri amb poc més de 4.000 persones, perquè pugui atendre futures necessitats assistencials de la zona. L’edifici del nou CAP, que compta amb tres plantes però amb només dues accessibles als usuaris, té una superfície construïda d’uns 1.100 m2 i la inversió de l’obra ha estat de 2,2 milions d’euros. El projecte d’edificació ha tingut en compte criteris d’economia constructiva i estalvi energètic, com l’entrada de llum natural.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris