dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró acull la presentació d’un llibre sobre la síndrome de Rett

criatures_dun_altre_planeta_280x87.jpgEl proper 16 de gener, a les 19 h., Elisabet Pedrosa presentarà a Mataró el seu llibre "Criatures d’un altre planeta". L’obra dóna a conèixer la síndrome de Rett, una malaltia que pateix la seva filla Gina.

criatures_dun_altre_planeta_800x600.jpgEl proper 16 de gener, a les 19 h., Elisabet Pedrosa presentarà a Mataró el seu llibre "Criatures d’un altre planeta". L’obra dóna a conèixer la síndrome de Rett, una malaltia que pateix la seva filla Gina. 

Acte de presentació

A l’acte de presentació, que se celebrarà el proper divendres a la llibreria Robafaves de Mataró, hi participaran Esteve Bausà de l’Associació taller d’idees de Mataró i de la Fundació el Maresme. També hi intervindran Judith Armstrong, investigadora de la síndrome de Rett de l’Hospital Sant Joan de Déu; i Elisabet Pedrosa, l’autora del llibre i que també ha creat un blog d’Internet sobre la seva experiència. El llibre ja ha arribat a la seva tercera edició i el proper mes de febrer surt l’edició en castellà.

Disconcert

Aquesta presentació anirà unida a un concert que han organitzat els membres de l’Associació Taller d’Idees de Mataró que mensualment organitzen els DISCONCERTS. La Sala Clap de Mataró acollirà el proper diumenge 18 de gener, a les 17.30 h., un concert de gospel a càrrec del Gospel Sons, a benefici de les investigacions de la síndrome de Rett que s’han iniciat a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

Síndrome de Rett

La síndrome de Rett o trastorn de Rett és una greu malaltia neurològica – cent per cent invalidant – que afecta sobretot a nenes. Encara que es tracta d’una malaltia poc coneguda, és la causa de retard mental més freqüent en nenes després de la Síndrome de Down. Afecta a 1 de cada 10.000 nenes nascudes. Algunes fonts calculen que a Espanya hi ha unes 2.100 nenes afectades i, a Catalunya, 350. A nivell mundial s’estima que la xifra podria arribar a les 300.000 persones.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris