dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró demana al Parlament que declari la sardana Dansa Nacional de Catalunya

sardana_280x87.jpgEl Ple municipal de Mataró va aprovar dijous passat una resolució, presentada pel grup municipal de CiU, demanant al Parlament de Catalunya que es declari la sardana Dansa Nacional de Catalunya.

El Ple municipal de Mataró va aprovar dijous passat una resolució, presentada pel grup municipal de CiU, demanant al Parlament de Catalunya que es declari la sardana Dansa Nacional de Catalunya.

Aprovació unànime

La proposta, que es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, es presenta l’any en el què Mataró esdevindrà Ciutat Pubilla de la Sardana 2009, prenent el relleu a Sant Climent de Llobregat, i coincidint amb el 50è aniversari del Pubillatge que anualment se celebra a diferents ciutats d’arreu dels Països Catalans.

Expressió popular i arrelada

La resolució argumenta que la sardana, com a expressió popular i arrelada d’identitat catalana, "extreu un seguit de valors democràtics i a favor dels drets humans defensats pel conjunt de la ciutadania, com ara la tolerància, la integració, la igualtat, la germanor i la solidaritat".

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: viquipèdia

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris