dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró espanta milers d’estornells de la seva Rambla

estornells_280x87.jpgLa campanya de control d’estornells que va iniciar l’Ajuntament de Mataró, a principis d’agost, ha aconseguit foragitar prop de 3.500 estornells que passaven la nit a la Rambla i altres indrets del municipi causant molèsties, problemes higiènics i sanitaris.

La campanya de control d’estornells que va iniciar l’Ajuntament de Mataró, a principis d’agost, ha aconseguit foragitar prop de 3.500 estornells que passaven la nit a la Rambla i altres indrets del municipi causant molèsties, problemes higiènics i sanitaris.

Sistema acústic

Per combatre aquesta problemàtica, el consistori va instal·lar a la Rambla un sistema acústic – l’espantaocells acústic – que emetia sons imitadors dels crits d’avís que fan els estornells-guia per avisar als altres sobre els perills de la zona. Malgrat l’èxit de la campanya, encara no s’ha arribat a fer desaparèixer completament l’adormider en alguns indrets del municipi.

Molèsties

Les principals molèsties que ocasionen aquestes aus a la ciutadania són principalment els excrements i el soroll, però també foragiten del seu hàbitat natural els pardals propis de la ciutat.

per Redacció | Ramon Texidó / Foto: viquipèdia

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris