dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró foragitarà els estornells amb un sistema acústic i dispositius làser

estornells_280x87_02.jpgUn any més, l’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa una nova campanya de control d’estornells a la ciutat per evitar l’assentament d’aquests ocells als arbres de la plaça Santa Anna i la Rambla.

Un any més, l’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa una nova campanya de control d’estornells a la ciutat per evitar l’assentament d’aquests ocells als arbres de la plaça Santa Anna i la Rambla.

Control intensiu

Enguany, el control es farà de forma intensiva amb un sistema acústic portàtil i dispositius làser. Segons informa el consistori, durant aquesta setmana es controlarà l’arribada d’aquestes aus i un cop es certifiqui s’iniciarà el procediment per foragitar-los.

Espantaocells acústics i làser

Els espantaocells acústics portàtils emeten els crits d’avís que fan els estornells guia per avisar als seus companys sobre els perills de la zona. En aquest sentit, el tècnic encarregat de la campanya va equipat amb un megàfon i amb un dispositiu làser que serveix per espantar directament als estornells. "Aquest sistema suposa un control intensiu dels animals", asseguren les mateixes fonts.

Pardals

Cal tenir en compte que els arbres de la Rambla i de la plaça Santa Anna estan ocupats per pardals però, en determinades èpoques de l’any, són desplaçats pels estornells que arriben en grans estols en l’època de migració i durant el seu període post-reproductor.

Molèsties

Les principals molèsties d’aquestes aus són els excrements i també el soroll que emeten els estornells guia quan avisen als altres perquè han trobat un lloc on niar. Una altra de les conseqüències negatives de l’arribada d’aquests ocells a la ciutat és que foragiten els pardals del seu hàbitat natural.

Control diari

La campanya, que coincideix temporalment amb els temps de migració d’estornells, té inicialment una durada prevista de dos mesos prorrogables durant els quals hi haurà un tècnic que farà un control diari.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris