divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró registra un augment dels delictes i una disminució dels accidents de trànsit

policia_local_de_mataro_280x87.jpgLa Junta Local de Seguretat de Mataró ha fet balanç aquest dimecres de l’estat de la seguretat al municipi durant l’any 2008. Els delictes i faltes han augmentat un 17%, mentre que els accidents de trànsit han disminuït un 8%.

La Junta Local de Seguretat de Mataró ha fet balanç aquest dimecres de l’estat de la seguretat al municipi durant l’any 2008. Els delictes i faltes han augmentat un 17%, mentre que els accidents de trànsit han disminuït un 8%.

Delictes

La causa de l’increment de delictes es deu principalment a la proliferació dels robatoris a l’interior de vehicles i als furts que han augmentat en un 44%. Els responsables municipals consideren que aquest increment es troba en consonància amb les dades del conjunt del territori català i, asseguren, que a Mataró aquests tipus de delictes s’han vist reduïts "considerablement" en els darrers 3 mesos.

Dispositius

Paral·lelament, al llarg d’aquest any, la Policia Local de Mataró i els Mossos d’Esquadra van realitzar diferents dispositius conjunts per evitar els robatoris en l’interior de vehicles que es va saldar amb 150 detencions. En relació a l’activitat policial realitzada durant l’any passat, Mossos i Policia Local van obrir 127 operatius conjunts que van suposar un total de 1.107 detencions, un increment del 13,53% respecte l’any 2007.

Accidents

En matèria de seguretat viària, les dades continuen amb la tendència favorable dels darrers sis anys. L’any passat el nombre d’accidents es va reduir un 8%, mentre que el nombre de ferits ho va fer un 13,5%. Destaca la important baixada de la lesivitat greu i mortal doncs, durant l’any 2008 es van produir 443 víctimes lleus, 33 greus i cap víctima mortal. Aquesta tendència descendent s’atribueix a l’actuació conjunta de la Policia Local i el Servei de Mobilitat, així com a la progressiva conscienciació ciutadana.

Nou Pla

Finalment, la Junta Local de Seguretat va aprovar el document del nou Pla de Seguretat Local que estarà vigent des de 2009 fins a 2011.

per Redacció | Ramon Texidó / Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris