dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró rep una subvenció de 312.000 euros per afavorir l’acollida i la integració dels nouvinguts

gent_unida_280x87_02.jpgL’Ajuntament de Mataró finançarà enguany sis projectes d’acollida i integració d’immigrants a través d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Mataró finançarà enguany sis projectes d’acollida i integració d’immigrants a través d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya.

Sis projectes

Aquesta resolució, que està previst que s’aprovi en un mes, estableix que la subvenció de 312.000 euros concedida per la Generalitat per aquest any es distribuirà en sis projectes concrets: la contractació d’agents d’acollida, cursos extraordinaris d’iniciació al català, projecte Transició Escola Treball, espais d’alfabetització i de llengua oral per a dones nouvingudes, contractació de mediadors interculturals i espais d’acollida per a dones nouvingudes.

Llei d’acollida

Per al departament d’immigració de la Generalitat, les experiències en matèria d’immigració de Mataró serviran de base per la llei d’acollida que, previsiblement, s’aprovarà aquest dimarts, 2 de juny.

El Projecte

El Govern té previst aprovar avui el Projecte de llei d’acollida a les persones immigrades i retornades a Catalunya, una iniciativa que "vol fomentar l’autonomia de les persones immigrades perquè siguin menys dependents dels sistemes públics i fomentar la igualtat real d’oportunitats". La llei preveu la creació d’un servei de primera acollida homogeni i universal a través dels ens locals, que inclourà, entre altres serveis, una entrevista amb un agent d’acollida, i informació i formació sobre el model de societat. 

 

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris