dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró tindrà un cor professional amb 32 cantants

cor_280x87.jpgL’Institut Municipal d’Acció Cultural i l’Associació Cor Ciutat de Mataró impulsaran la creació d’un cor professional a la capital del Maresme. El formaran 8 cantants professionals i 24 amateurs.

L’Institut Municipal d’Acció Cultural i l’Associació Cor Ciutat de Mataró impulsaran la creació d’un cor professional a la capital del Maresme. El formaran 8 cantants professionals i 24 amateurs.

Acord

Aquest acord ha arribat amb l’objectiu d’oferir un grup vocal de qualitat en el panorama musical i coral de Catalunya. El Cor Ciutat de Mataró, que dirigirà Jordi Lluch Arenas, tindrà una base de 8 cantants professionals i un gruix de fins a 24 cantants amateurs amb bon nivell vocal i musical.

Audicions

En ambdós casos els dies 15 i 16 d’abril es faran audicions per seleccionar els cantaires. Hi ha la previsió de començar els assajos el mes de maig. La formació és una de les claus del cor i un dels seus objectius és que els professionals puguin formar als amateurs amb classes de cant específiques.

Concerts

El Cor Ciutat de Mataró oferirà tres concerts a la ciutat anualment que es podran ampliar segons les necessitats. La  voluntat és que pugui fer actuacions tant a Mataró com en festivals d’arreu, així com fer col·laboracions amb grups instrumentals i orquestrals.

Debut

Els organitzadors han previst que la nova formació musical debutarà el dia 29 de juliol al Teatre Monumental, dins els actes de Les Santes, i al mes de novembre el cor també participarà a la Setmana de Música Antiga.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris