dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Més de dues mil persones donen el seu darrer comiat a Vicenç Ferrer

funeral_vicen_ferrer_280x87.jpgLa Basílica de Santa Maria de Barcelona es va quedar petita ahir dimecres, al vespre, en els funerals en record a Vicenç Ferrer.

funeral_vicen_ferrer_800x600_05.jpgLa Basílica de Santa Maria de Barcelona es va quedar petita ahir dimecres, al vespre, en els funerals en record a Vicenç Ferrer.

Cerimònia interreligiosa

La cerimònia religiosa, seguint el protocol dels funerals celebrats el passat 22 de juny a l’Índia, va acollir textos cristians, hindús i musulmans, en diverses llengües. A peu de l’altar hi havia quatre ciris que representaven els respectius pilars sobre el que Vicenç Ferrer va inspirar la seva obra: "l’home, la humanitat, Déu i el món tal com és".

La frase

funeral_vicen_ferrer_800x600_001.jpgLes paraules destacades de la cerimònia les va pronunciar la seva vídua, Anne Perry, quan va dir que coneixent el seu marit la frase "descansi en pau", tan habitual aquí, no són certes per a ell perquè "no té cap interès en descansar en pau. Segur que ja està ocupat assegurant-se que les portes del cel estiguin obertes per a tothom", va dir.

Llegat

En finalitzar la cerimònia, a la que van assistir representants dels àmbits polítics, culturals i socials de Catalunya i del Maresme, Perry va saludar, un per un, tots els assistents a l’acte. Vicenç Ferrer va morir el passat 19 de juny al seu domicili de l’Anantapur, però la seva obra continuarà a través de la seva Fundació, a la que des de diversos sectors s’ha recolzat que opti a la candidatura al Premi Nobel de la Pau.

per Redacció | Fotos:  Fran Simó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris