dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Milloraran la seguretat de 12 passos a nivell de la línia Barcelona-Mataró-Maçanet

pas_a_nivel_tren_calella_280x87.jpgAdif ha licitat un contracte d’obres per a millorar la seguretat i la protecció de 12 passos a nivell de la línia d’ample convencional Barcelona-Mataró-Maçanet. També, s’instal·laran dispositius que controlaran el seu funcionament i detectaran possibles incidències.

pas_a_nivel_tren_calella_800x600.jpgAdif ha licitat un contracte d’obres per a millorar la seguretat i la protecció de 12 passos a nivell de la línia d’ample convencional Barcelona-Mataró-Maçanet. També, s’instal·laran dispositius que controlaran el seu funcionament i detectaran possibles incidències.

12 passos

Concretament, els treballs en aquesta línia es duran a terme en 12 passos a nivell, 6 dels quals situats a Tordera i la resta a Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Fogars de Tordera i Maçanet de la Selva.

Objectiu

Segons Adif, l’objectiu d’aquesta actuació, finançada amb càrrec al Pla de Dinamització de l’Economia i l’Ocupació aprovat pel Govern estatal, "és la centralització de la informació de registradors de passos a nivell de diverses línies". Aquests passos són de classe "B" (protegits amb senyals lluminoses i acústiques) i classe "C" (protegits amb semibarreras, dobles semibarreras o barreres, automàtiques o enclavades).

Temps real

Segons informa la companyia ferroviària, "amb aquesta actuació es podrà conèixer en temps real el funcionament del sistema de protecció del pas a nivell i detectar possibles incidències de manera immediata, cosa que permetrà actuar sobre ells amb més rapidesa, optimitzant el temps de resposta per a que la instal·lació funcioni amb normalitat". D’aquesta manera, segons Adif, s’agilitarà la resolució de possibles avaries, ja que es coneixeran a priori els elements que presenten alguna anormalitat. A més, s’avisarà al personal de manteniment a través de GSM-R, el sistema de comunicacions inalàmbriques desenvolupat específicament per a aplicacions ferroviàries. També, s’establirà un registre històric centralitzat de cada instal·lació de protecció, que contribuirà a l’establiment de programes de manteniment de caràcter preventiu.

Licitació global

Aquesta actuació forma part d’un contracte licitat per Adif a nivell estatal per augmentar la seguretat de 263 passos de la xarxa convencional d’interès general per un import global d’uns 5 milions d’euros.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris