dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mor als 88 anys Antoni Buch, cronista de Sant Vicenç de Montalt

antoni_buch_280x87.jpgAquest divendres, 11 de setembre, ha mort Antoni Buch i Esteban a l’edat de 88 anys. Buch va ser un destacat cronista de Sant Vicenç de Montalt.

antoni_buch.jpgAquest divendres, 11 de setembre, ha mort Antoni Buch i Esteban a l’edat de 88 anys. Buch va ser un destacat cronista de Sant Vicenç de Montalt.

Destacat cronista

Antoni Buch, personatge entranyable i molt estimat a Sant Vicenç, va dur a terme al llarg de la seva vida una destacada tasca com a cronista de la vila, recopilant documents i fotografies, escrivint cròniques i col·laboracions per a diversos diaris com, per exemple, La Vanguardia. També va publicar llibres sobre Sant Vicenç, la seva història i la seva gent. Entre les seves obres hi destaquen "Sant Vicenç de Montalt, Narració històrica (1984)" i "Sant Vicenç de Montalt Imatges d’ahir. 1900-1970". Una altra de les seves grans vocacions va ser la pintura. L’any 2005, Antoni Buch va cedir al consistori el seu fons documental perquè fos incorporat a l’Arxiu Municipal i, dos anys més tard, va aportar un important recull de programes de la Festa Major de Sant Vicenç, el més antic dels quals datava de l’any 1942. El passat Nadal, l’Ajuntament va homenatjar a Antoni Buch i Esteban amb motiu de la inauguració de l’exposició, organitzada per la Regidoria de Cultura, sobre les representacions "De Nativitate Christi" que es van dur a terme a la vila entre els anys 1963 i 1967.

Funeral

La capella ardent  ha estat instal·lada al tanatori de Mataró (carrer Aristòtil, 37). El funeral per Antoni Buch i Esteban s’oficiarà aquest dissabte, 12 de setembre, a les 4 de la tarda, a l’Església de Sant Vicenç. Per la seva banda, el consistori de Sant Vicenç de Montalt ha expressat als seus familiars i amics "el més sentit condol per la seva pèrdua".

per Redacció | Foto: Aj.S.Vicenç

1 comentari per a “Mor als 88 anys Antoni Buch, cronista de Sant Vicenç de Montalt”

  1. Beni ha dit:

    Salut a tots (tambe9 al pilota de l’Eugeni)!Ha estat un molt bon (i cnasat) cap de setmana. Com podeu veure, m’estic prenent la llibertat de convertir aquest bloc en una filial de joventindependentista.com a base d’enllae7os amb els blocs i diaris que parlen del XXIe8 Congre9s Nacional.Bernat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris