dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mor als 89 anys Vicenç Ferrer

vicen_ferrer_280x87.jpgEl cooperant català Vicenç Ferrer ha mort aquesta passada matinada als 89 anys d’edat, després de l’empitjorament del seu estat de salut per problemes respiratoris.

El cooperant català Vicenç Ferrer ha mort aquesta passada matinada als 89 anys d’edat, després de l’empitjorament del seu estat de salut per problemes respiratoris.

Anantapur

El passat març, Ferrer va patir una embòlia que va obligar al seu ingrés en estat crític en un hospital de la ciutat índia de Vellore. Un mes més tard, va rebre l’alta mèdica i va ser traslladat al seu domicili de l’Anantapur, on va seguir la seva recuperació sota supervisió mèdica. La matinada de dijous passat va entrar de nou en estat crític per complicacions respiratòries.

Acompanyat

En el moment de la seva mort, Vicenç Ferrer estava acompanyat per la seva esposa i fills, i també per membres de la seva Fundació.

El seu compromís

Vicenç Ferrer i Moncho va néixer a Barcelona el 5 de maig del 1920. Estava considerat com una de les persones més actives en la cooperació amb les persones més desfavorides del tercer món.

Ferrer va ingressar a la Companyia de Jesús el 1944. L’any 1952 es va traslladar a l’Índia com a missioner. El 1972 va abandonar la Companyia religiosa per casar-se amb la periodista anglesa Anne Perry, amb la que va fundar l’organització Rural Development Trust (RDT, Fons de Desenvolupament Rural).

Malgrat les dificultats per tirar endavant la seva tasca, degut a que les classes dirigents de l’Índia el veien com una amenaça, va comptar amb la simpatia dels camperols hindús i va poder seguir endavant amb els seus projectes gràcies al suport que va rebre de la primera ministra Indira Gandhi, que sempre va reconèixer la seva tasca solidària al país. L’any 1996 va crear la Fundación Vicente Ferrer, a través de la qual va organitzar tota la seva activitat solidària a l’Índia.

Vicenç Ferrer va ser nominat al Premi Nobel de la Pau en diverses ocasions. L’any 1998 va rebre el Premi Príncep d’Astúries de la Concòrdia i el 1999 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Fa pocs mesos va rebre el Premi Català de l’Any 2008 escollit per votació popular.

Entrevista Diari Maresme (2008)

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris