dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Natura adverteix que al Maresme hi ha urbanitzacions desprotegides davant els incendis forestals

incendi_grecia_280x87.jpgL’entitat de medi ambient Natura, ha advertit en un comunicat que encara alguns municipis maresmencs no compleixen la normativa de prevenció d’incendis, especialment pel que fa a l’execució de les franges de proteccció perimetral.

incendi_grecia.jpgL’entitat de medi ambient Natura, ha advertit en un comunicat que encara alguns municipis maresmencs no compleixen la normativa de prevenció d’incendis, especialment pel que fa a l’execució de les franges de proteccció perimetral.

Normativa pendent

Segons aquesta entitat, "tot i que el Maresme és un dels territoris on més feina s’ha fet per prevenir els incendis forestals a les urbanitzacions i minimitzar els danys que podrien causar-hi, hi ha encara alguns municipis que no compleixen aquesta normativa".

Una vintena d’urbanitzacions

Actualment, segons les mateixes fonts, al Maresme hi ha com a mínim 20 urbanitzacions amb més de 5.000 persones que ara mateix no disposen d’aquesta franja de protecció en bones condicions. Segons Natura, si hi haguessin incendis com els que han afectat Grècia aquests dies (fotografia), "els nostres barris de muntanya i els seus veïns en podrien quedar molt malt parats", asseguren. Per aquest motiu, l’entitat ha demanat als Ajuntaments que fagin la seva feina, tal i com marca la normativa vigent, i més quan el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat aporta subvencions per cobrir el 40% dels costos d’execució i manteniment de les franges de protecció perimetral.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris