dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Natura denuncia que la Via Romana de Parpers “s’ensorra”

parpers_argentona_foto__jaume_vellvehi_280x87.jpgL’entitat Natura ha denunciat que la Via Romana de Parpers, a la Vall de Riudemeia d’Argentona, s’està malmeten "a marxes forçades".

parpers_argentona_foto__jaume_vellveh.jpgL’entitat Natura ha denunciat que la Via Romana de Parpers, a la Vall de Riudemeia d’Argentona, s’està malmeten "a marxes forçades".

Pla de consolidació

Segons els membres de l’entitat, malgrat les subvencions destinades a la seva consolidació, "les administracions l’hi han girat l’esquena" i, actualment, la Via Romana pateix esllevissades, esquerdes i, fins i tot, bretolades. Per aquest motiu, Natura ha demanat als seus responsables que "endeguin d’immediat un pla per consolidar i protegir la via romana de Parpers, abans no sigui massa tard".

Via Romana

La Via Romana de Parpers, amb més de 2.000 anys d’antiguitat, és un dels signes d’identitat d’Argentona i de la Maresme Romana. Històricament, la riera d’Argentona va constituir en època romana un important eix vertebrador de l’organització del territori del Maresme central. El seu curs era el pas natural, utilitzat per la Via romana de Parpers per comunicar la costa amb el Vallés, connectant així aquestes dues zones intensament romanitzades.

per Redacció | Foto: Jaume Vellvehí

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris