diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Neix una nova Associació Naturalista de la Selva i l’Alt Maresme

tortuga_280x87_02.jpgBiòlegs i naturalistes provinents de diversos àmbits professionals han creat "Orchis, Naturalistes de la Selva i l’Alt Maresme", una entitat que donarà a conèixer la Natura més propera d’aquestes comarques per a protegir-la.

Biòlegs i naturalistes provinents de diversos àmbits professionals han creat "Orchis, Naturalistes de la Selva i l’Alt Maresme", una entitat que donarà a conèixer la Natura més propera d’aquestes comarques per a protegir-la.

Patrimoni natural

Segons Orchis, aquest territori té un enorme valor natural, amb espècies, hàbitats i espais que estan catalogats d’interès comunitari per la UE, alguns d’ells també sota l’empara de diferents figures de protecció locals i autonòmiques. Alhora, però, pateixen del desconeixement per part de la població en general i d’actuacions al territori que les malmeten. Per això, l’Associació aprofundirà en el seu coneixement, en la divulgació d’aquests valors i en la seva protecció.

Objectius

Així, alguns dels seus objectius són l’estudi, la gestió i la recuperació dels ecosistemes, la fauna, la flora i la resta del patrimoni natural i cultural de les comarques de la Selva, el Maresme, el Gironès i territoris propers; però també volen impulsar l’educació i la seducció ambiental, a més de la custòdia del territori, en col·laboració amb particulars i les administracions. D’altra banda, si és necessari, l’associació denunciarà i posarà en coneixement de les diferents administracions, i del públic en general, tots aquells fets i delictes ecològics o incompliments de les normes previstes per les Lleis en la defensa i protecció de la Natura.

Activitats

Entre les activitats previstes, els membres de l’Associació realitzaran el seguiment d’espècies i ecosistemes, elaboraran informes tècnics, articles i altres documents públics. També organitzaran xerrades i cursets de divulgació d’aquests valors i altres activitats de participació.

Projectes en marxa

Alguns dels projectes que ja han iniciat són el seguiment de les poblacions de rèptils i amfibis de la conca de la Tordera – amb especial atenció a les tortugues d’aigua -, el seguiment de l’avifauna de Sils i la caracterització de les poblacions d’ocells d’espais agrícoles de la plana de la Selva, ubicats "en tres dels espais més rics en biodiversitat i alhora més amenaçats", asseguren des de l’Associació.

per Redacció | Ramon Texidó / Foto: viquipèdia

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris