dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

No es detecten taques de gasoil a la zona de Mataró on es va enfonsar el vaixell pendent de reflotar

mar_280x87_02.jpgEl Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) ha informat aquest divendres que ja no es detecten taques de gasoil a la zona de Mataró on es va enfonsar dissabte passat una embarcació. Es preveu que les tasques de reflotament de la nau es facin aquest cap de setmana.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) ha informat aquest divendres que ja no es detecten taques de gasoil a la zona de Mataró on es va enfonsar dissabte passat una embarcació. Es preveu que les tasques de reflotament de la nau es facin aquest cap de setmana.

Fase d’alerta

Segons el Cecat, tampoc hi ha taques a la zona costanera propera al lloc de l’enfonsament. El Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya (Camcat) ha passat a la fase d’alerta fins que es procedeixi a reflotar el vaixell enfonsat. En principi estava previst fer aquesta actuació avui divendres però, ara, segons les darreres informacions, Sasemar preveu que el reflotament es faci efectiu aquest dissabte, 10 d’octubre.

Sense contaminació

Actualment la nau enfonsada no té cap mena de fuita, "amb la qual cosa ja no suposa un risc potencial de contaminació", asseguren les mateixes fonts. També, el Cecat ha informat que els resultats preliminars de les mostres que es van agafar el passat dimecres, 7 d’octubre, en el tram costaner entre el Callao i Sant Simó – per encàrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua – "són del tot normals", conclouen.

Notícies relacionades:

La taca de gasoil arriba diluïda a la platja de Llavaneres

Llavaneres prepara un dispositiu d’emergències davant la possible arribada de la taca de gasoil

Activen novament el Pla d’emergències per l’aparició de noves taques de gasoil a Mataró i Llavaneres

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris