divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Obliguen a retirar la coberta d’uralita de l’antic mercat de Mataró per la seva perillositat

uralita_280x87_02.jpgUns informes que l’Ajuntament de Mataró va obligar a presentar als propietaris de l’antic mercat del Pilar del municipi corroboren les queixes dels veïns sobre el seu mal estat.

Uns informes que l’Ajuntament de Mataró va obligar a presentar als propietaris de l’antic mercat del Pilar del municipi corroboren les queixes dels veïns sobre el seu mal estat.

Salubritat

Segons informa el diari AVUI, – amb la col·laboració de la veïna de Mataró Montserrat Ferrer – la coberta deteriorada d’aquest recinte, feta d’uralita, i l’estat de deixadesa en què està el seu interior "no compleixen les condicions mínimes de salubritat".

Preocupacions

Així es desprèn dels informes presentats i que corroboren el que els veïns, amb el suport de l’associació Oikos Ambiental, ja fa anys que denunciaven. "Les males olors, les humitats i sobretot el risc d’exposició a la uralita en mal estat" eren les principals preocupacions dels veïns de les 8 finques ubicades a l’entorn del Mercat del Pilar, ubicat al Barri de Peramàs-Esmandies de Mataró.

Actuacions

El següent pas és la retirada del sostre i la demolició dels interiors d’aquesta instal·lació, que des de l’any 2005, i després d’una intensa campanya veïnal iniciada el 2003, no ha tornat a obrir les seves portes. De fet, les actuacions ja es van iniciar a finals del passat mes de setembre i, actualment, segueixen el protocol previst per a la manipulació de fibrociment. Les obres instal·laran un nou sostre a l’antic mercat i les actuacions interiors, que retiraran tot el que quedava de les antigues parades, convertiran l’equipament en un espai diàfan.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris