dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Participar, verb democràtic

Una proposta de la CUP d’Arenys de Munt amb el suport d’ERC, CiU i AM2000, ha impulsat una consulta que el proper 13 de setembre preguntarà a la població del municipi si desitgen la independència de Catalunya. La pregunta d’aquesta consulta simbòlica és: "Està vostè d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?".

Amb aquesta decisió, el consistori d’Arenys de Munt segueix l’estela que promou la plataforma Catalunya Estat Lliure, entitat que prepara una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per tal que el Parlament aprovi una llei de convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació a escala nacional l’any 2010. Cal destacar que en la pregunta els responsables consistorials han d’evitar expressions com "referèndum" o "consulta popular" per eludir qualsevol incompliment de la llei vigent.

El fet que, per realitzar una consulta que el que vol és que el ciutadans s’involucrin en les decisions importants – en un moment en  que l’abstenció és el pitjor dels mals electorals – s’hagi d’evitar certes expressions, diu molt de la salut democràtica de l’estat espanyol. Tots, independentistes, nacionalistes catalans, nacionalistes espanyols o de qualsevol corda política, hauríem d’estar a favor de que la gent s’involucri, opini, prengui decisions. O és que la sobirania no era del poble?

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris