dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Patrimoni, i llocs de treball

L’empresa municipal PUMSA va adjudicar el passat 19 de maig els treballs de desmuntatge, trasllat i emmagatzematge de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt de Mataró. Els primers treballs podrien començar el proper mes de juny i finalitzarien en un termini aproximat de cinc mesos i mig.

Segons el projecte presentat per l’arquitecte Josep Maria Puig Boltà, els edificis es traslladaran en porcions fragmentades d’entre 2,80 m i 3,20 m d’alçada i un promig de 9 metres de llargada, amb un pes aproximat d’unes 15 tones. El transport de cada porció es farà mitjançant una perfileria metàl·lica introduïda que crearà una gàbia per a cada porció.

Aquest és el trist final d’un edifici emblemàtic de la capital del Maresme, que ha protagonitzat diverses polèmiques durant mesos i mesos, i que finalment deixarà el seu espai – històric – per l’arribada del Corte Inglés. Ni el moviment veïnal, ni les associacions creades per salvar el patrimoni, han servit per a que el govern mataroní aturés un projecte que diu molt del model de ciutat que s’està imposant a la nostra comarca.

Que portarà llocs de treball? Les immobiliàries i els bancs que van inundar la riera – i que després el consistori va tenir que legislar l’obertura massiva d’aquest tipus de negoci al centre de la ciutat perquè el carrer més transitat estava perdent la seva personalitat – també en creava, de feina. Evidentment, tot es pot argumentar. Però no tot és recuperable.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris