divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Per Esquerra l’autorització de la manifestació falangista comporta un risc absolutament innecessari

ajuntament_arenys_de_munt_280x87_04.jpgEsquerra demana al Departament d’Interior que desautoritzi la manifestació de Falange a Arenys de Munt el dia en què hi ha convocada una consulta popular perquè "comporta un risc absolutament innecessari".

Esquerra demana al Departament d’Interior que desautoritzi la manifestació de Falange a Arenys de Munt el dia en què hi ha convocada una consulta popular perquè "comporta un risc absolutament innecessari".

Consulta

A més, el diputat maresmenc d’Esquerra, Pere Aragonès, considera que la manifestació falangista també pot "violentar els ciutadans que participaran de la consulta". Segons Aragonès "l’objectiu de la manifestació feixista és impedir la participació ciutadana a la consulta d’àmbit municipal sobre l’autodeterminació que es celebra a Arenys de Munt", tot creant "un clima d’intimidació per tal d’evitar una assistència massiva a les urnes".

Precedent històric

Per al diputat independentista, "la coincidència de la manifestació amb la celebració de la consulta aconsella desautoritzar l’acte de Falange”, tot recordant "fa 30 anys ja hi va haver una ocupació d’Arenys de Munt per part de l’organització feixista", ha dit, "quan l’Ajuntament president per un alcalde d’Esquerra va retirar el monument a los ‘caídos’". Segons el diputat, "en ocasions similars s’ha optat per obligar a canviar la data o desplaçar la manifestació a un altre lloc", i creu que "el Departament hauria d’actuar amb celeritat desautoritzant la manifestació per evitar crear més alarma social".

Llei de Consultes Populars

Finalment, el diputat d’Esquerra, desmarcant-se de les crítiques d’algun partit, ha afegit que "des del Parlament de Catalunya seguirem treballant per aprovar el més aviat possible la Llei de Consultes Populars, que ha de garantir el ple exercici democràtic i establirà les garanties legals per tal d’evitar que una consulta popular sigui violentada per un grup feixista", ha conclòs.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris