dimarts, 27 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Periodisme

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha demanat al conseller d’Interior, Joan Saura, que obri una investigació per aclarir les agressions de què van ser objecte almenys 31 informadors durant les manifestacions d’estudiants a Barcelona. El Col·legi considera que els responsables de la intervenció policial haurien d’assumir responsabilitats per aquests fets. Igualment, ha decidit personar-se en tots aquells processos que es posin en marxa en l’àmbit legal.

Des de Diari Maresme no podem fer res més que recolzar aquesta denúncia pública i mostrar la nostra absoluta repulsa contra tot tipus de violència, vingui d’on vingui. Creiem que si, en una societat democràtica, els agents confonen l’ús legítim de la força amb la violència indiscriminada no estan respectant el pacte que tenen amb els ciutadans. Som nosaltres, tots, els que li cedim l’autoritat per a que ens protegeixin.

Totes les agressions són denunciables. Evidentment, també les que han patit alguns agents. Però si es demostra que alguns Mossos d’Esquadra van pegar, intencionalment, als periodistes, això marca un abans i un després en aquest cos. Els periodistes van a les manifestacions a treballar, a informar, i no a patir la brutalitat de qui no sap veure les diferencies de dos conceptes radicalment diferents: l’autoritat i l’autoritarisme. Per tant, algú hauria de demanar perdó i assumir els errors per a que no torni a passar. Mai.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris