dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda de Mar aprova el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible

ple_a_pineda_280x87.jpgL’Ajuntament de Pineda de Mar va aprovar, en el ple ordinari del mes de setembre, el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) del municipi per afavorir l’ús de les energies renovables.

ple_a_pineda_800x600.jpgL’Ajuntament de Pineda de Mar va aprovar, en el ple ordinari del mes de setembre, el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) del municipi per afavorir l’ús de les energies renovables.

Aprovació unànime

Aquest pla respon a la necessitat de potenciar i articular una acció global per mitigar el canvi climàtic, també a escala local, així com les iniciatives sorgides arran del Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una Europa amb energies sostenibles que, a la demarcació de Barcelona, ha comptat amb la direcció i la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Aquesta proposta va ser aprovat per unanimitat per totes les forces amb representació municipal.

PAES

L’objectiu del PAES és reduir, al 2020, com a mínim un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte a les de l’any 2005, en els àmbits en què el consistori n’és competent. També, el PAES té previstos programes de sensibilització ambiental per a la població.

Ple

D’altra banda, en el mateix ple també es va aprovar una modificació puntual del Pla General de les unitats de zona en sòl urbà – sotmeses a la doble clau 16/12e -, consistent en diferenciar entre l’àmbit del verd privat protegit i l’edificació a conservar. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i ERC) i el PP. CiU i el regidor no adscrit es van abstenir, i 100xCent per Pineda hi va votar en contra. D’altra banda, en el torn de mocions, ERC i CiU van presentar-ne una de suport a les consultes populars sobre la independència. La moció, que va comptar amb els vots favorables de CiU, ERC, 100xCent per Pineda i el regidor no adscrit; no va prosperar pels vots contraris de PSC i PP.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris