dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda de Mar convertirà la zona hotelera de Cal Vedat de Poblenou en una zona residencial

poblenou_280x87.jpgL’Ajuntament de Pineda de Mar i els propietaris de Cal Vedat han arribat a un acord i han signat aquest dimarts un conveni urbanístic que pretén dinamitzar la zona.

L’Ajuntament de Pineda de Mar i els propietaris de Cal Vedat han arribat a un acord i han signat aquest dimarts un conveni urbanístic que pretén dinamitzar la zona.

Acord

Aquest acord, signat entre l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, i el propietari de Cal Vedat, fixa els paràmetres de l’ordenació urbanística de la finca situada al barri de Poblenou. En el conveni s’acorda modificar puntualment el Pla General per tal de convertir la zona hotelera en residencial. La superfície total de l’àmbit d’actuació és d’uns 2.221 m2, dels quals 1.021 seran cedits al municipi per a la construcció d’un espai lliure obert. La resta, 1.200 m2, serà zona residencial amb habitatge lliure, habitatge protegit i sector comercial.

Contrapartides

Concretament, entre les contrapartides que aconsegueix l’Ajuntament hi ha la cessió d’un espai verd de gairebé 1.000 m2 que tindrà entrada per l’avinguda Hispanitat, el carrer Goya i el doctor Fleming. A més, el consistori també rebrà un solar de 250 m2 on es podrà construir un equipament per al barri. A la resta de la façana, que dóna a l’avinguda Hispanitat, la propietat podrà construir-hi planta baixa comercial i quatre pisos. Paral·lelament, segons informen fonts municipals, la zona on hi ha actualment l’hotel Tres Banderas serà d’habitatge de protecció oficial, amb planta baixa comercial i dos pisos.

8 anys

Després de prop de vuit anys, el consistori pinedenc i els propietaris de Cal Vedat han arribat a aquest acord que, segons l’Ajuntament, "dinamitzarà la zona que passarà de ser un espai degradat a ser un pulmó social, econòmic i de lleure per a la gent del barri".

Aparcament

D’altra banda, les dues parts han pactat també que mentre no comencin les obres d’urbanització, el consistori podrà habilitar un aparcament en superfície que tindrà cabuda per a una vuitantena de vehicles.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris