divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda de Mar reivindica “un ambient millor per a les nostres ciutats”

setmana_pineda_280x87.jpgA partir de demà dimarts, 22 de setembre, i fins el proper dia 29, la regidora de Seguretat Pública i Mobilitat de l’Ajuntament de Pineda ha organitzat uns sèrie d’actes per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que inclourà un ‘Dia sense cotxes’.

A partir de demà dimarts, 22 de setembre, i fins el proper dia 29, la regidora de Seguretat Pública i Mobilitat de l’Ajuntament de Pineda ha organitzat uns sèrie d’actes per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que inclourà un ‘Dia sense cotxes’.

Objectius

Sota el lema ‘Un ambient millor per a les nostres ciutats’ es faran nombroses activitats, segons la regidoria, "amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d’evitar l’ús abusiu del cotxe a favor del transport públic i altres modes de transport més sostenible".

Dia sense cotxe

Els actes s’inicien aquest dimarts amb la celebració del ‘dia sense cotxe’. Així, es tallarà el trànsit al vehicle privat en alguns carrers del centre històric de la població. En aquest sentit, ‘Un ambient millor per al meu poble’ vol reservar als vianants, ciclistes i transport públic els eixos principals del municipi.

Viatge gratuït

La jornada següent, dimecres dia 23, serà el dia del transport públic en el qual els usuaris del servei de bus Pineda-Calella tindran el viatge de franc. Els actes seguiran divendres amb una conferència sobre la seguretat vial dels usuaris de la bicicleta. La xerrada tindrà lloc a l’auditori de Can Comas, a partir de les 7 de la tarda.

Pedalada

Finalment, diumenge es portarà a terme una pedalada contra el canvi climàtic. La sortida de la bibicletada popular serà a les 10 del matí, a la plaça de Catalunya,. L’arribada serà a la plaça de la Biblioteca del Poblenou. Durant la bicicletada els participants s’uniran amb els ciclistes de Calella per a fer el trajecte final conjuntament. D’altra banda, durant tota la setmana és previst que els centres escolars de Pineda participin de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb la millora de la seguretat en el trajecte dels estudiants a l’escola.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris