dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda incompleix la paraula donada de no portar més circs amb animals al poble

Anna Mª Soler / Portantveu del col·lectiu ACTYMA de Calella

Des d’ACTYMA (Associació contra la tortura y maltrato animal), expressem el nostre rebuig a portar circs amb animals als pobles, doncs els animals són sotmesos a nombroses circumstàncies perjudicials per a ells.

Anna Mª Soler / Portantveu del col·lectiu ACTYMA de Calella

Des d’ACTYMA (Associació contra la tortura y maltrato animal), expressem el nostre rebuig a portar circs amb animals als pobles, doncs els animals són sotmesos a nombroses circumstàncies perjudicials per a ells.

Per exemple: són sotmesos a forts canvis de temperatures, a vegades van a llocs on els falta aigua neta per beure, i han de beure i/o menjar amb males condicions. També estan moltes hores engabiats, els acostumen a tenir-los amb set, per tal de que no orinin tan sovint; els elefants, al no poder-se moure, pateixen de les cames degut al sobrepès, a més les gruixudes cadenes que porten els fan ferides, a part de la humiliació a que son sotmesos, fent-los fer coses fora de les seves costums, i portant-los a dures sessions d’entrenament, on no hi falten les corretges, pinxos i sistemes com les electrocucions, amb  descàrregues de poca potència, i que la gent no pot veure com els hi fan.

Darrera d’aquell "numeret" que tant ha agradat, hi ha un drama per aquell animal. Molta gent aplaudeix ignorant el que aquell ésser viu ha patit per fer-lo i ha de seguir patint per tornar-lo a fer.

Tampoc és bo que els nens pugin veure als animals com uns objectes als quals se’ls pot fer el que es vulgui. Creiem que ha d’haver respecte i que sàpiguen que els animals pateixen, estimen i són uns éssers vius; i no uns joguets. El circ amb animals és dolent per educar amb aquest aspecte, doncs no s’ensenya el mínim respecte cap a ells.

Ens sap molt de greu que l’Ajuntament de Pineda es sumi als qui d’alguna manera abonen aquest maltracte i humiliació cap als éssers vius.

El que en un dia va ser una admirable i progressista decisió, ara s’ha convertit amb el nostre rebuig i, a més, retrocedint en la cultura que s’havia adquirit.

¿Què se n’ha fet d’aquelles paraules?

¿Per què no s’ha respectat el que va sortir d’aquell ple de l’ajuntament?

Pineda de Mar, un altre poble que no ha mantingut la seva paraula. Esperem que aquesta vegada almenys tinguin cura dels animals i que no es quedin en semi-abandonament, com l’altra cop va passar; els pobres elefants morts de set i sense poder-se moure, amb aquella calor. ¡¡¡Una Vergonya!!!

Per altra banda, si voleu col·laborar contra el maltractament animal, no vulgueu propagandes a les vostres parets, no assistiu a aquets espectacles amb animals, ja que si hi aneu, és una manera de contribuir en aquets tipus de maltractament. Hi ha circs estupends sense animals on podreu gaudir de bones estones i que estan lliures de tot maltractament.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris