divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Policies Locals de 4 municipis de l’Alt Maresme elaboren els seus plans de seguretat conjuntament

policia_local_280x87.jpgLes Policies Locals de Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar i Santa Susanna impulsaran simultània i coordinadament l’elaboració dels respectius plans de seguretat local, en una experiència pionera a Catalunya.

Les Policies Locals de Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar i Santa Susanna impulsaran simultània i coordinadament l’elaboració dels respectius plans de seguretat local, en una experiència pionera a Catalunya.

Reunió conjunta

Amb aquest objectiu, els caps policials d’aquestes poblacions van mantenir dimarts passat, a Pineda de Mar, una reunió de treball amb el subdirector general de coordinació de la Policia de Catalunya, Carles Sánchez.

Iniciativa pionera

Es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya, afavorida per l’homogeneïtat d’aquestes poblacions de l’Alt Maresme i la integració en una mateixa Àrea Bàsica Policial, que permet als seus responsables pensar la seguretat pública en termes molt similars. L’elaboració dels plans de seguretat es farà coordinadament amb l’objectiu d’optimitzar els recursos i també s’afavorirà el compartiment d’experiències.

Doble objectiu 

Segons els seus promotors, aquesta iniciativa s’ha impulsat sobretot amb dos objectius prioritaris: actuar de manera homogènia i coordinada sobre aquest territori connectat; i per millorar les estratègies de seguretat estacional com a valor afegit per a la marca de turisme familiar. Amb tot, com obliga la llei, cada municipi elaborarà el seu propi pla local de seguretat.

Perspectiva global

Els plans de seguretat són un instrument de gestió que promouen l’anàlisi, planificació i avaluació de la seguretat des d’una perspectiva global. En aquests plans s’integren la seguretat ciutadana, la seguretat viària i la protecció civil i, també, s’analitzen totes les variables socioeconòmiques i territorials que determinen l’estat de la seguretat.

Prevenció

En aquest sentit, el pla de treball que s’acabarà dissenyant tindrà en compte tots aquells serveis que poden incidir en la prevenció de la inseguretat i l’incivisme, treballant, entre d’altres, en educació, joventut, benestar social i participació ciutadana.

per Redacció | Ramon Texidó / Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris