dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Posar una denúncia a les dependències dels Mossos és una pèrdua de temps

La Contra Advocats | Mataró

Llastimosa experiència la que vaig tenir divendres passat amb els Mossos d’esquadra de Mataró, malauradament, tampoc era la primera vegada que em passava.

Resulta que una persona anava a posar una denúncia per una agressió en l’àmbit de la llar i es va dirigir a les 18 hores a la comissaria dels Mossos de Mataró. Posem-nos en la pell d’una persona que acaba de patir un episodi de violència, amb agressió física i tots els nervis i alteració que això comporta.

La Contra Advocats | Mataró

Llastimosa experiència la que vaig tenir divendres passat amb els Mossos d’esquadra de Mataró, malauradament, tampoc era la primera vegada que em passava.

Resulta que una persona anava a posar una denúncia per una agressió en l’àmbit de la llar i es va dirigir a les 18 hores a la comissaria dels Mossos de Mataró. Posem-nos en la pell d’una persona que acaba de patir un episodi de violència, amb agressió física i tots els nervis i alteració que això comporta. Doncs bé, a la comissaria li van dir que s’havia d’esperar aproximadament una hora perquè ningú la podia atendre en aquell moment i que si volia "millor que anés a fer un cafè". La persona, pacient i obedient, així o va fer. Va tornar a comissaria a les 19 hores, li van agafar les dades, la van fer esperar una hora més i després li van dir que, com que no portava un informe mèdic de lesions, no li podien agafar la denúncia i la persona va sortir a les 20 hores, sense poder denunciar els fets.

Cal matisar que els Mossos s’haurien d´haver limitat a agafar la denúncia i passar-la immediatament al jutjat, sense entrar a valorar ni demanar cap prova ja que aquesta no és la seva feina. No és cert que no es pugui interposar una denúncia per violència en l´àmbit de la llar sense un informe mèdic ja que es pot aportar en un moment posterior o demanar la immediata visita al metge forense.

Aquella persona va marxar, després de marejar-la durant tota la tarda, sense interposar la denúncia i molt mal aconsellada per part dels Mossos.
Finalment, va interposar directament la denúncia al jutjat de guàrdia, tot i que l’hagués de redactar ella mateixa.

Com deia, no és la primera vegada que veig com els Mossos no agafen denúncies, sense que hi hagi cap fonament jurídic per justificar-ho. Per això, és més aconsellable anar directament al jutjat de guàrdia que, encara que la denúncia l´hagi d´escriure directament un mateix, segur que és més ràpid i queda presentada.

Bloc La Contra (28/09/2009)

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris