divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià aconsegueix el compromís del Ministeri de Medi Ambient per arreglar les platges del municipi

platja_280x87_04.jpgRecentment, el govern estatal va anunciar ajuts per arreglar els desperfectes de les platges dels municipis del Baix Maresme, sense incloure Premià de Mar. Aquest dimarts, el Ministeri de Medi Ambient s’ha compromès a arreglar també les platges de Premià.

Recentment, el govern estatal va anunciar ajuts per arreglar els desperfectes de les platges dels municipis del Baix Maresme, sense incloure Premià de Mar. Aquest dimarts, el Ministeri de Medi Ambient s’ha compromès a arreglar també les platges de Premià.

Ajuntament

L’Alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), es va reunir ahir dimarts, a Madrid, amb la directora general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Alicia Paz Antolín. Durant el transcurs de la reunió, la representant del Ministeri de Medi Ambient es va comprometre a arreglar els danys que les llevantades d’aquest hivern van provocar a les platges del municipi.

Satisfacció

A la sortida de la reunió, Buch va manifestar la seva satisfacció per la "celeritat i bona predisposició" per part del Ministeri. També va subratllar que el fet que Premià de Mar no hagués rebut els ajuts previstos "no es devia a una mala gestió per part de l’Ajuntament, sinó a un malentès" ja que, donada la naturalesa dels danys produïts, aquests ajuts s’han previst amb càrrec a la partida de conservació i manteniment.

Senat

El mateix dimarts, la portaveu adjunta de CiU al Senat, Montserrat Candini, va formular una pregunta a la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, per demanar explicacions per l’exclusió d’alguns municipis dels ajuts per recuperar les platges del Maresme afectades pel temporal de desembre passat. Espinosa va assegurar que el seu Ministeri repararà els trams afectats i va negar que s’hagués discriminat Premià de Mar. També, la ministra va dir que les obres de reparació de les platges maresmenques costaran uns 12 milions d’euros, dels quals queden per adjudicar 315.000 euros.

Revisió de danys

Durant els propers dies, personal tècnic de Costes es desplaçarà a Premià de Mar per revisar i identificar, amb la col·laboració del consistori, els danys produïts per tal de poder-los arranjar els més aviat possible.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris