divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià de Mar posa en marxa el Servei d’Informació a la Mediació Familiar

signatura_conveni_premia_280x87.jpgL’Ajuntament de Premià de Mar i el Departament de Justícia han signat aquest dilluns un conveni per a la posada en marxa del Servei d’Informació a la Mediació Familiar.

signatura_conveni_premia_800x600.jpgL’Ajuntament de Premià de Mar i el Departament de Justícia han signat aquest dilluns un conveni per a la posada en marxa del Servei d’Informació a la Mediació Familiar.

Resolució de conflictes

Des d’aquest nou Servei s’informarà els ciutadans i ciutadanes de Premià de Mar dels avantatges de la mediació familiar com a eina de resolució de conflictes. També, aquest servei els ajudarà a emplenar els formularis i, si compleixen els requisits, es derivaran  els casos al Centre de Mediació Familiar de Catalunya, el qual els designarà el mediador més proper del seu municipi.

Signatura

El conveni ha estat signat per la directora de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, Elena Lauroba, i l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, en un acte al que també han assistit la regidora de Serveis Socials, Mercè Gisbert, i la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall.

Èxit de la mediació

En el cas català, el percentatge d’èxit de les mediacions sol·licitades directament per les parts és d’un 74 %. En els casos que arriben a la mediació per derivació judicial el percentatge és gairebé un 47 %. En els darrers anys, tant les sol·licituds de mediació com les mediacions acabades han experimentat un augment progressiu.

1.516 mediadors

A Catalunya, hi ha 1.516 mediadors familiars habilitats pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya. Els especialistes en mediació provenen dels camps de la psicologia, l’educació, el treball social, la pedagogia i el dret. Pel que fa al partit judicial de Mataró, al que pertanyen diversos municipis maresmencs, hi ha un total de 53 mediadors.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris