divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià impulsa el projecte del nou port amb l’objectiu d’integrar-lo al municipi

port_premia_280x87_02.jpgL’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, va presentar aquest dijous el projecte del Pla Especial del nou Port del municipi. El projecte inclourà una gran zona verda, nous equipaments i una zona lúdica d’uns 18.000 m2.

L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, va presentar aquest dijous el projecte del Pla Especial del nou Port del municipi. El projecte inclourà una gran zona verda, nous equipaments i una zona lúdica d’uns 18.000 m2.

Nou port

El nou port, una part del qual ja està construït, ha estat dissenyat de manera que estarà totalment integrat amb el municipi i suposarà, segons paraules de l’alcalde, "construir un tros més de Premià de Mar" quan es pugui suprimir la "maleïda" N-II de la façana marítima, va dir. El futur port premiarenc constarà d’una gran zona verda, un passeig, una zona comercial i d’oci (18.081 m2), una zona per a l’esport nàutic, una àrea tècnica de reparació de vaixells (600 m2), una marina seca per guardar-los (896 m2), una benzinera per a les embarcacions, equipaments municipals, un aparcament amb capacitat per a 500 vehicles i un nou club nàutic (1.200 m2). Les actuacions mantindran l’actual torre de l’actual club nàutic com a element emblemàtic del municipi, i que es destinarà a equipament municipal. El consistori premiarenc ha hagut de renunciar al projecte anterior, per la negativa de l’Estat, que també preveia incloure un hotel, un centre de convencions o un gran centre comercial al port de Premià.

Aprovacions

Actualment el Pla Especial del Port de Premià de Mar ja ha estat compta amb l’aprovació inicial de la Junta de Govern Local i, ara, s’obrirà el corresponent període d’al·legacions. Posteriorment, la Generalitat de Catalunya haurà de fer la seva aprovació definitiva.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris