dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Preocupació al Maresme per l’actual desbordament dels serveis socials municipals

serveis_socials_280x87.jpgEls regidors i regidores de serveis socials de l’Àrea Bàsica del Consell Comarcal han compartit les seves inquietuds per la dificultat d’atendre l’increment de ciutadans que es troben amb dificultats de subsistència com a conseqüència de la crisi.

reunio_consell_comarcal_serveis_socials_800x600.jpgEls regidors i regidores de serveis socials de l’Àrea Bàsica del Consell Comarcal han compartit les seves inquietuds per la dificultat d’atendre l’increment de ciutadans que es troben amb dificultats de subsistència com a conseqüència de la crisi.

Reunió

En el decurs d’una reunió presidida per la Consellera Delegada de Serveis a les Persones, Neus Serra, hi han assistit representants polítics de 17 municipis maresmencs per tractar sobre aquesta problemàtica.

Triple objectiu

La reunió, que ha estat convocada pel propi Consell Comarcal del Maresme (CCM) tenia un triple objectiu: informar als municipis de la feina que realitza des de l’àrea de Serveis a les Persones, explicar les novetats del contracte programa signat recentment amb el Departament d’Acció Social i Ciutadania i, finalment, posar en comú les principals necessitats i inquietuds dels responsables municipals de serveis socials.

Inquietuds compartides

En aquest darrer apartat, els regidors i regidores han coincidit que una de les principals inquietuds dels ajuntaments és "com resoldre les noves problemàtiques socials dels ciutadans com a conseqüència de la situació econòmica que s’està vivint i que està afectant a nous perfils d’usuaris dels serveis socials municipals".

Criteris comuns

En aquest sentit, el Consell Comarcal del Maresme ha explicat a les persones assistents a la reunió els criteris que se seguiran en el repartiment als ajuntaments dels ajuts d’urgència social destinats a famílies necessitades. A més, el CCM també ha informat, entre altres qüestions, sobre la  propera creació del servei d’informació i atenció a la dona, la creació del servei de gestió directa SAD a la dependència per tres municipis – Sant Pol, Sant Andreu de LLavaneres i Canet de Mar -, immigració, ajuts de lloguer i transport adaptat per a persones amb disminució.

ObertaMent

També, Neus Serra ha avançat durant la reunió sobre la posada en marxa d’una nova iniciativa de la Comunitat Terapèutica del Maresme i de les emissores de ràdio municipals. A partir de la setmana vinent, aquestes emissores incorporaran a la seva programació dos espais divulgatius, amb el títol ‘ObertaMent’, a l’entorn de les malalties mentals.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris