dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Projecten més de mig centenar de curtmetratges durant la Setmana del Cinema a Calella

teatre_orfeo_280x87.jpgCalella ha encetat el XV Trofeu Torretes de Curtmetratges que, enguany, ha doblat el nombre de films que es podran veure.

Calella ha encetat el XV Trofeu Torretes de Curtmetratges que, enguany, ha doblat el nombre de films que es podran veure.

Sessió de tarda i nit

A més, la setmana ha afegit una sessió de tarda a les seves projeccions de curtmetratges seleccionats. Des d’ahir dimarts i fins el proper divendres 24, de 19 a 20.30 h i de 22 a 23.30h, el Teatre Orfeó calellenc acollirà les projeccions de diferents curtmetratges, 58 en total, seleccionats entre els 175 films rebuts a concurs. Entre els seleccionats sortiran els films guanyadors del Trofeu Torretes de Curtmetratges 2009.

Èxit de participació

Aquesta quinzena edició del Trofeu ha assolit un nou rècord de participació. 175 autors han confiat en el certamen per donar a conèixer els seus treballs. D’altra banda, molts dels curt presentats corresponen a participacions individuals, a diferents escoles de cinema, i també a distribuïdores i productores que, segons l’organització "fan una bona feina de difusió d’aquest format".

Cinema amateur

També, s’han rebut més de 30 films d’autors amateurs, que fan del cinema una manera d’expressar les seves inquietuds socials i artístiques. Els organitzadors manifesten que "el Trofeu Torretes de Curtmetratges continua amb la seva filosofia de promocionar, distingir i premiar obres de realització amateur conservant l’esperit inicial dels concursos de cinema amateur dels anys seixanta i setanta". A més, tenint en compte que actualment hi ha dues possibilitats de fer cinema, ja que avui dia està a l’abast de la majoria d’aficionats poder adquirir una càmera de vídeo, aquest "és sense cap dubte un nou, important i oportú al·licient per les noves i prometedores generacions de futurs cineastes", asseguren.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris