divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Prop de mig miler de persones visiten el jaciment arqueològic trobat a Vilassar de Dalt

jaciment_vilassar_de_dalt_280x87.jpgEl Museu Arxiu de Vilassar de Dalt va organitzar diumenge passat, 4 d’octubre, una visita comentada pel jaciment arqueològic que ha quedat al descobert amb les obres de les noves pistes d’atletisme.

jaciment_vilassar_de_dalt_800x600_02.jpgEl Museu Arxiu de Vilassar de Dalt va organitzar diumenge passat, 4 d’octubre, una visita comentada pel jaciment arqueològic que ha quedat al descobert amb les obres de les noves pistes d’atletisme.

Visita guiada

Gairebé mig miler de persones es van congregar a la zona esportiva per apreciar les restes d’una necròpolis tardoromana, entre d’altres troballes. Els membres de la secció d’arqueologia del Museu i també de l’empresa Antequem de Mataró – que s’ha fet càrrec de les excavacions – es van encarregar les prop de 500 persones pel jaciment. Aquesta important troballa té una doble particularitat: per una banda, dóna informació sobre l’activitat agrícola a Vilassar i, per l’altra, la densitat de cadàvers que hi ha a la necròpolis és molt gran.

Pistes d’atletisme

Malgrat la importància del jaciment, aquesta troballa no afectarà la construcció de les pistes ja que la part més interessant ha quedat en mig de la corda de les pistes. Ara es cobriran les parts del jaciment que afectin les pistes i, segons informa el consistori, "amb futurs pressupostos es continuaran les excavacions per ampliar la informació".

Notícies relacionades:

Troben restes arqueològiques durant la construcció de les pistes d’atletisme de Vilassar de Dalt

per Redacció | Foto: Aj. Vilassar de Dalt 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris