dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Prop d’un centenar d’elements formen el mapa del patrimoni cultural de Montgat

el_tunel_del_tren_de_montgat_280x87.jpgEl mapa del patrimoni cultural de Montgat és una realitat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Montgat i la Diputació de Barcelona.

El mapa del patrimoni cultural de Montgat és una realitat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Montgat i la Diputació de Barcelona.

96 elements

El Mapa inventaria 96 elements, dels quals gairebé la meitat – un 47% – pertanyen a patrimoni immoble com ara edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil. La resta d’elements que hi consten són patrimoni moble – un 21% – (col·leccions, objectes i elements urbans), documental – un 8% – (fons documentals i d’imatges), immaterial – un 14% – (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i natural – un 10% – (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

Destacats

Entre el centenar d’elements hi ha el túnel del tren, l’ermita de Sant Martí o la torre de guaita, com alguns dels més valorats del recull. La informació dels diferents elements en format de fitxes es podrà consultar en breu a través del web de l’Ajuntament. A les fitxes es recull la informació bàsica de cadascún dels elements, estat de conservació, bibliografia i localització.

per Redacció | Foto: Google Maps

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris