divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Proposen que Caixa Laietana rebi la Creu Sant Jordi pel mig segle del premi iluro

caixa_laietana_280x87_02.jpgL’Ajuntament de Mataró ha demanat l’atorgament a Caixa Laietana de la Creu de Sant Jordi amb motiu del 50è aniversari del Premi Iluro.

L’Ajuntament de Mataró ha demanat l’atorgament a Caixa Laietana de la Creu de Sant Jordi amb motiu del 50è aniversari del Premi Iluro.

Declaració

El ple consistorial va aprovar dijous passat per unanimitat una declaració institucional presentada per tots els grups municipals, on es sol·licita que Caixa Laietana rebi aquesta concessió a l’edició d’enguany.

Premi

El premi Iluro, instituït per Caixa Laietana l’any 1959, s’ha consolidat dins el marc cultural català com un guardó que preserva i promociona el treball d’erudits i historiadors del Maresme a través de monografies locals o comarcals. Al llarg dels anys, ha donat fruit a una setantena de llibres publicats i al treball de recerca de quaranta-cinc historiadors. El jurat ha estat configurat per diverses persones de reconegut prestigi en el camp de la història i la cultura a nivell nacional. En l’actualitat, el guardó s’ofereix al millor treball d’investigació històrica sobre Mataró o la seva comarca, tant de caràcter general, com sobre un determinat període o tema, fent-se extensiu a estudis sobre memòries, diaris, fons documentals, biografies i autobiografies, que constitueixin una aportació d’especial interès per al coneixement del passat històric de Mataró i el Maresme.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris