divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Protecció Civil manté activats els plans Procicat i Infocat per l’onada de calor i el risc d’incendi

sol_280x87_04.jpgEl Centre de Coordinació Operativa de Catalunya manté activats, en fase d’alerta, els plans d’emergències a causa l’onada de calor que pateix Catalunya i del risc d’incendi forestal. Segons les previsions, alguns punts del litoral podrien superar el llindar de temperatura màxima extrema.

alerta_19_08_2009.jpgEl Centre de Coordinació Operativa de Catalunya manté activats, en fase d’alerta, els plans d’emergències a causa l’onada de calor que pateix Catalunya i del risc d’incendi forestal. Segons les previsions, alguns punts del litoral podrien superar el llindar de temperatura màxima extrema.

Onada de calor

En relació a l’onada de calor, es manté activada la fase d’alerta del Procicat (Pla de Protecció Civil de Catalunya) en nivell 2 degut a que, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, és a les comarques de Ponent on la probabilitat de superació del llindar de temperatura màxima extrema serà més alta. Així mateix, és possible que a alguns punts del Litoral i Prelitoral es pugui arribar a superar el llindar de temperatura màxima extrema fins demà dijous, 20 d’agost. De totes maneres, aquestes mateixes informacions indiquen que demà les temperatures baixaran lleugerament arreu del país. Malgrat tot, encara és possible que puntualment es superi el llindar de temperatura extrema, sobretot a la meitat nord del Prelitoral i a Ponent.

Risc d’incendi

D’altra banda, Protecció Civil també manté activada l’alerta del pla Infocat (pla d’emergències per incendis forestals de Catalunya), atesa l’activació del nivell 3 del pla Alfa del cos d’Agents Rurals que implica la restricció d’accés a totes aquelles persones que no tinguin una relació de veïnatge amb la zona, en diversos massissos forestals catalans. També, degut a l’elevat risc d’incendi forestal a gran part de Catalunya, Protecció Civil recomana "limitar les activitats en zones forestals i realitzar només les que siguin estrictament necessàries".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris