divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Protestaran seminus davant l’Ajuntament de Mataró contra els circs que exhibeixen animals

ajuntament_de_mataro_280x87_07.jpgActivistas d’AnimaNaturalis protestaran aquest dijous 8 d’octubre, a les 17 h., davant l’Ajuntament de Mataró per demanar que es prohibeixin els circs amb animals a la ciutat. Segons informen, una de les activistes protestarà seminua dins d’una gàbia, amb el cos pintat de tigre.

ajuntament_de_mataro_600x800.jpgActivistas d’AnimaNaturalis protestaran aquest dijous 8 d’octubre, a les 17 h., davant l’Ajuntament de Mataró per demanar que es prohibeixin els circs amb animals a la ciutat. Segons informen, una de les activistes protestarà seminua dins d’una gàbia, amb el cos pintat de tigre.

Protesta

Per AnimaNaturalis, la protesta es conseqüència de l’arribada del Circ Italià a la ciutat, i "pel debat sobre la moralitat dels circs amb animals que està sent estudiat per l’equip consistorial de la capital del Maresme", afegeixen. Cal recordar que dijous passat, 1 d’octubre, la Candidatura de Unitat Popular (CUP) de l’Ajuntament de Mataró va presentar una petició de no autoritzar la instal·lació de circs que exhibeixen animals al municipi.

Prohibició

Segons la coordinadora de la Campanya Circos.org d’AnimaNaturalis, Aïda Gascón, "amb aquesta protesta volem demanar a l’Ajuntament de Mataró que consideri la possibilitat de prohibir aquest tipus de circs, que maltracten als animals en entrenaments i funcions, i els obliguen a viure una vida precària i un estat de cautiveri extrem", manifesta, i també fa "una crida a la població de Mataró per a que no vagin a veure cap circ que utilitzi animals".

Lleona escapada

D’altra banda, aquesta mateixa setmana diversos mitjans de comunicació han informat que una lleona es podria haver escapat d’un circ, a Tarragona. Segons aquestes informacions, l’animal podria estar actualment entre les províncies de Tarragona i Castelló. En aquest sentit, AnimaNaturalis ha exigit que "no es mati la lleona un cop sigui localitzada".

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris