dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Protestes a Mataró i Premià de Dalt per la presència d’un circ que utilitza animals

libera_280x87.jpgActivistes de l’Associació Animalista Libera! protestaran, els dies 3, 4 i 12 d’Octubre, davant el Circo Italiano, a Mataró i Premià de Dalt.

libera.jpgActivistes de l’Associació Animalista Libera! protestaran, els dies 3, 4 i 12 d’Octubre, davant el Circo Italiano, a Mataró i Premià de Dalt.

Fulletons

Els activistes repartiran fulletons informatius en els quals, segons comenten, "s’expliquen els maltractaments als quals es sotmet els animals per aconseguir que realitzin activitats tan pintoresques com saltar entre anells de foc, …". També, mostraran imatges de vídeos enregistrats amb càmera oculta que, segons diuen, "destapen la realitat del circ".

Ensinistrament

Els membres de Libera! asseguren que els circs "no són adequats pels animals" i que encara que els espectacles de circ no pretenguin ser violents, "els animals son sotmesos a ensinistraments basats en la violència, el càstig i la privació d’aliment perquè es comportin de forma desnaturalitzada", afegeixen. Segons els activistes, els animals que depenen dels circs pateixen trastorns psicològics a causa de l’aïllament i la vida en un medi inadequat per a ells, ja que se’ls hi nega la possibilitat de satisfer les seves necessitats instintives i realitzar activitats pròpies de la seva espècie i que "els trasllats són molt estressants per ells" i afegeixen que "condemnar un animal salvatge a viure en gàbies és un acte extremadament cruel".

Espectacle

D’altra banda, afirmen que "no hi ha cap raó per pensar que el circ deixarà de ser un espectacle que atregui a milers de persones de tot el món si es deixa d’utilitzar animals, com demostra el fet que el circ més prestigiós del món sigui el canadenc Le Cirque Du Soleil, el qual no utilitza animals en cap dels seus aclamats espectacles", argumenten. Les protestes tindran lloc a la Riera de la Figuera Major de Mataró i davant L’Illa Fantasia a Premià de Dalt.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris