dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Queixes del sector comercial i hoteler per les obres del FEIL a Pineda de Mar durant l’estiu

obres_280x87_03.jpgSegons informa el consistori pinedenc, les obres que s’estan portant a terme al municipi corresponents als 16 projectes del FEIL "continuen a bon ritme". Malgrat això, diversos sectors s’han queixat per l’execució de les obres en plena època turística.

Segons informa el consistori pinedenc, les obres que s’estan portant a terme al municipi corresponents als 16 projectes del FEIL "continuen a bon ritme". Malgrat això, diversos sectors s’han queixat per l’execució de les obres en plena època turística.

Temporada turística

obres_580x180_03.jpgA mitjans de maig passat, les obres dels 16 projectes del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) van començar progressivament al municipi. Segons el consistori pinedenc "ho van fer estrictament marcades pel calendari fixat pel Ministeri" i "per la pròpia normativa del FEIL". Aquestes actuacions han provocat les queixes d’alguns comerciants, hotelers, veïns i partits polítics sobre el seu calendari d’execució en fer-se en plena temporada turística.

Molèsties

Per la seva banda, l’alcalde de Pineda, Xavier Amor(PSC), que va visitar ahir al matí algunes de les actuacions, va explicar que "les obres sempre comporten alguna molèstia temporal, però són també una inversió de futur per millorar la qualitat de vida dels barris durant molts anys". Segons Amor, "un dels punts negatius del FEIL ha estat el rigorós termini d’execució de les obres, ja que durant l’estiu és una mala època per fer obres en municipis turístics". Malgrat tot, l’alcalde assegura que des del consistori pinedenc "s’ha intentat minimitzar les molèsties que totes obres comporten, però que ha estat impossible endarrerir les obres corresponents als 16 projectes del FEIL sense perdre la subvenció, ja que la llei era molt clara en aquest sentit", va apuntar.

Via pública

Actualment s’ha acabat l’arranjament de les voreres del carrer de Mar i abans de finals de mes se n’acabaran dos més. L’equip de govern pinedenc va decidir invertir els 4,5 milions d’euros del FEIL en la millora de la via pública del municipi. Segons informen fonts municipals, entre les obres que es porten a terme hi ha la millora de l’enllumenat públic del sector sud del Pinemar, la reurbanització de la plaça dels Reis Catòlics del Poblenou i un paquet de mesures per suprimir barreres arquitectòniques als eixos principals del municipi, així com millorar l’accés als vianants al barri de les Creus. L’Estat també ha aprovat l’arranjament de la vorera oest del carrer de Mar.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris