dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Qui és Luigi?

Ramon Bassas | Mataró

Estic molt orgullós del meu partit, el PSC, que ha proposat mesures cotundents en cas que es confirmi la responsabilitat de càrrecs socialistes a la trama de corrupció que el jutge Garzón ha descobert a Catalunya i que implica, a més, altres persones (anava a dir empresaris) i destacats militants de CiU. Em sembla bé, així com també m’ho sembla col·laborar al màxim amb el jutge instructor per aclarir tot el que faci falta. A diferència d’altres partits que es troben amb casos similars, crec que hem obrat ràpidament i bé.

Ramon Bassas | Mataró

Estic molt orgullós del meu partit, el PSC, que ha proposat mesures cotundents en cas que es confirmi la responsabilitat de càrrecs socialistes a la trama de corrupció que el jutge Garzón ha descobert a Catalunya i que implica, a més, altres persones (anava a dir empresaris) i destacats militants de CiU. Em sembla bé, així com també m’ho sembla col·laborar al màxim amb el jutge instructor per aclarir tot el que faci falta. A diferència d’altres partits que es troben amb casos similars, crec que hem obrat ràpidament i bé (vegeu què va dir José Zaragoza i què ha dit José Montilla, i vegeu també l’editorial del butlletí de Nou Cicle). Fa vergonya, per exemple, que el líder de CiU, Artur Mas, faci veure que Alavedra ja no pinta res a CiU. Mireu aquest vídeo.

El cas, però, desperta un interès concret, a Mataró, per la destacada intervenció a la trama, sembla, de l’exdiputat socialista (expulsat fa una colla d’anys del PSC) Lluís Garcia Sáez , donat que fa exactament un decenni es van fer públiques les vinculacions d’aquest personatge amb el pressumpte finançament de dos mitjans locals Crònica de Mataró i Diari de Mataró, en un moment que es trobaven sota l’òrbita més que evident de CiU i del seu aleshores candidat a l’alcaldia de la ciutat Ramon Camp. Curiosament, en el moment de fer-se públic (concretament l’onze de novembre de 1999), aquest darrer dimití precipitadament com a regidor a l’Ajuntament -pocs mesos després de les municipals – amb l’excusa que s’havia de dedicar més al Parlament. Des d’aleshores, la seva vinculació política amb la ciutat va desaparèixer. Glups.
:
Us deixo amb una impagable crònica que sobre aquest afer van fer els periodistes Josep Mª Flores i Cati Morell a El Punt, el 21 de novembre d’aquell any, clicant aquí [se’n fa ressò avui el Tot Mataró], on es mostren les implicacions amb Garcia (aleshores investigat pel Cas Agrotecsa) amb el Consell Comarcal del Maresme (que havia presidit Camp), amb Crònica de Mataró i el propi exdiputat de CiU i ara vocal del Consell general del Poder Judicial. Cal dir que mai, mai, ningú no ha desmentit aquestes declaracions, malgrat que el PSC de Mataró – per de l’aleshores el seu primer secretari, Remigi Herrero – va demanar reiteradament esplicacions públiques al respecte.

Ja veieu què els passa als que s’acosten a aquesta mena de personatges.

Bloc de Ramon Bassas

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris