divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Reclamen al consistori mataroní que compleixi els compromisos sobre l’aparcament del carrer Biada

parking_280x87.jpgLa Unió de Botiguers de Mataró s’ha adreçat a l’Ajuntament de Mataró reclamant que "no es desvirtuï la funció del compromès aparcament públic del carrer Biada adjacent al privat de ‘El Corte Inglés’".

unio_de_botiguers_mataro_.jpgLa Unió de Botiguers de Mataró s’ha adreçat a l’Ajuntament de Mataró reclamant que "no es desvirtuï la funció del compromès aparcament públic del carrer Biada adjacent al privat de ‘El Corte Inglés’".

Proposta de modificació

Segons informa aquesta entitat a través d’un comunicat, l’Associació ha rebut de part del Conseller Delegat d’Urbanisme, Ramon Bassas, un avançament de la proposta de modificació del projecte urbanístic afecte al futur centre comercial, "afectant entre d’altres aspectes, la volumetria i usos de les plantes del subsòl", informen. També asseguren que en l’esmentada proposta "no es concreta el nombre final de places d’aparcament i crea una situació d’indefinició respecte el nombre de les que seran d’ús privat i les d’ús públic".

Integració constructiva

També, la Unió de Botiguers de Mataró (UBM) considera que "integrant constructivament el que hauria de ser l’equipament públic amb el del gran magatzem, es posaria en mans d’aquesta empresa comercial el finançament, la construcció i la gestió unificada de les places ‘privades’, amb les de l’aparcament d’iniciativa pública compromès en el conveni subscrit el mes de març de 2007 entre l’Ajuntament de Mataró i les associacions representatives del sector a aquesta ciutat".

Mesures urbanístiques

Segons els membres de la UBM, "l’entitat ha vingut obrint ponts de diàleg entre el sector comercial de Mataró i el govern municipal des de l’any 2004, a fi i efecte que en el marc de l’arribada de l’equipament comercial al nostre municipi, aquesta es realitzi prèvia l’adopció de les mesures urbanístiques necessàries per a la millora, reforç i impuls del comerç urbà actualment establert en aquesta ciutat". També recorden que en l’esmentat conveni s’hi estableix que com totes les demés millores urbanístiques compromeses, aquest aparcament d’ús públic haurà d’estar realitzat abans de l’obertura al públic de l’equipament comercial.

300 places públiques

Finalment, en l’esmentat escrit la Unió de Botiguers de Mataró també demana que "la dotació de places d’aparcament d’ús públic no sigui inferior a 300 unitats, que els accessos de vianants – entrades i sortides – a les referides places públiques es localitzin a l’espai públic, que l’horari de servei de les places d’ús públic sigui en tot moment el més adequat a la demanda existent en el seu entorn i/o àmbit d’influència i, finalment, que es garanteixi en tot moment la màxima eficiència en la gestió de les places d’aparcament públic", conclouen.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris